LuoTa! – Luonto- ja taidelähtöisillä menetelmillä hyvinvointia

Torstai, huhtikuu 28, 2016 - 09:00 - 15:45
Ahlmanin kartano
Hallilantie 24, 33820 Tampere
Tapahtumatyyppi: 
Miten luonto ja taide lisäävät osallisuutta?

Miten luonto ja taide lisäävät osallisuutta? LuoTa -seminaarissa kerromme, kuinka monin tavoin luonto ja taide luovat merkityksellisyyttä ja edistävät osallisuutta ja hyvinvointia. Esittelemme tutkittua tietoa, kokemuksia, konkreettisia menetelmiä, tuloksia ja vaikutuksia.
Kohderyhmänä: Euroopan sosiaalirahaston (ESR) kaikkien toimintalinjojen hanketoimijat, Maaseuturahaston hanketoimijat, järjestötoimijat ja muut asiasta kiinnostuneet

Ohjelma

9.00–10.00: Aamukahvit
Kahvien lomassa voi tutustua hanketoriin sekä senssiseinään

10–11.30: Alustukset
• Luontointerventioista hyvinvointia, psykologian maisteri, psykoterapeutti Kirsi Salonen, Psykologipalvelut Hyvän Mielen Tila
• Taidelähtöisyydestä, kulttuurihistorioitsija, tieto- ja näytelmäkirjailija Merja Isotalo (Terveyttä kulttuurista -verkosto)
• Osallisuus – yhteyksien ja vapauden voimaa, erikoistutkija Anna-Maria Isola, Sokra (THL)
• Keskustelua

11.30–11.50 Kriittinen dialogi luonto- ja taidelähtöisistä menetelmistä. Osallistujina lähihoitaja, sosionomi ja eräopas Suvi Saarinen, Puuristella Oy ja vapaa tutkija Minna Haveri.

11.50–12.00 Iltapäivän työpajojen esittely, projektipäällikkö Tuomo Salovuori, Vihreä Veräjä

12.00–13.00 Omakustanteinen lounas

13.00–13.45 Työpajat

13.45–14.15 Kahvi ja tutustumista hanketoriin ja senssiseinään

14.15–15.00 Työpajat jatkuvat
Työpajat (Jokainen osallistuu kahteen työpajaan. Samat työpajat järjestetään ennen kahvia ja kahvitauon jälkeen. Yhden työpajan kesto on 45 min.)
1.Tekemisen iloa ja olemisen autuutta puutarhasta. Vetäjinä Tuomo Salovuori ja Minna Malin, Sininauhaliitto
2. Mielipaikkaharjoitus – ryhmämuotoinen luontoavusteinen menetelmä. Vetäjänä Kirsi Salonen. Työpaja pidetään ulkotiloissa.
3. Innostu ITE-taiteesta. Vetäjänä Minna Haveri.
4. Vapautta ja voimaa – kädentaitoja ja voimakuvia luonnosta. Vetäjinä ohjaaja, Mia Heikkilä Hinnerjoen kotiseutuyhdistys ja Suvi Saarinen Puuristella.
5. Mahdollinen työpaja, ilmoittautuneiden ideoiden pohjalta

15.00–15.45 Terapiakävely ulkona, jossa puretaan työpajojen antia sekä tutustutaan Ahlmanin perinnepihaan Krista Mäkelän johdolla.

Seminaari on maksuton, ilmoittautuminen tapahtumaan: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin...

Varaudu säänmukaiseen pukeutumiseen, koska osa työpajoista ja päivän päättävä kävely pidetään ulkona.

Seminaarin järjestäjät ovat Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatio (Sokra), Luova ja osallistava Suomi sekä Green Care -koordinaatio.

Lisätietoja: 
Leena Björkqvist 040 1427579, leena.bjorkqvist@metropolia.fi