Arts for Policy Making

Maanantai, joulukuu 11, 2017 - 13:30 - 16:00
Oranssi
Kaasutehtaankatu 1/ 20, Suvilahti, Helsinki
Vapaa pääsy
Taide ja päätöksenteko: taide osana tulevaisuuden luomista

Kautta historian taide ja kulttuuri ovat olleet kiistattomia osia ihmisten elämää. Aikojen saatossa taiteen ja kulttuurin roolit ovat tyydyttäneet ihmisen viehätystä estetiikkaan, mutta sen roolit ovat liittyneet niin jumalten ja henkiolentojen kanssa keskusteluun kuin pyrkimykseen päästä käsiksi intuitioomme ja nähdä tulevaan.

Nyky-yhteiskuntamme nojaa vahvasti tieteeseen ja loogiseen ajattelumme siitä huolimatta, että tiedämme, että ajatteluamme ja päätöksiämme ohjaa moni muukin asia.

Tarvitsemme tapoja tulla tietoisiksi ja jakaa hiljaista tietoamme, joka voi olla osin logiikkamme saavuttamattomissa. Tarvitsemme kykyä luoda huomista ja maalata tulevaisuutta, joka ulottuu faktaperustaista tietämistä pidemmälle.

Yhteiskuntamme on seissyt liian kauan yhden jalan varassa.

Mitä? Arts for Policy Making
Missä? Oranssi, Kaasutehtaankatu 1/ 20, Suvilahti, Helsinki
Milloin? 11.12.2017 klo13.30–16.00

Seminaari koostuu keynote-puheenvuoroista ja työpajoista. Seminaarin pääpuhuja on kansainvälisesti tunnettu ja kiitetty luennoitsija Venu Dhupa, jonka puheenvuoroa kommentoi Pori Jazz -festivaalin perustaja Jyrki Kangas. Seminaarin kielet ovat englanti ja suomi.

Ilmoittaudu viimeistään 5.12. osoitteessa www.lyyti.in/artsforpolicymaking

 

Ohjelma

13:30–14:00 Rekisteröityminen kahvin ja vapaamuotoisen seurustelun merkeissä

14:00–14:05 Tervetuloa

14:05–14:45 Keynote: Venu Dhupa

14:45–15:00 Kommenttipuheenvuoro: Jyrki Kangas

15.00–15:20 Kolme minityöpajaa

  • Hyvinvoivaa yhteiskuntaa muotoilemassa, moderaattori Venu Dhupa (englanniksi)
  • Luova toiminta alueiden näkökulmasta, moderaattori Jyrki Kangas (suomeksi)
  • Luova osaaminen oppilaitoksissa, moderaattori Tuire  Ranta-Meyer (suomeksi)

15:20–15:50 Keskustelu työpajojen keskeisistä tuloksista

15:45–16:00 Loppusanat – mitä seuraavaksi?

 

Puhujat

Venu DhupaVenu Dhupa – kysytty puhuja, luennoija ja konsultti, joka on johtanut ja toteuttanut lukuisia ja kunnianhimoisia hankkeita ja ohjelmia, joiden tavoitteena on ollut edistää kokonaisvaltaista ajattelua ja siihen perustuvaa johtajuutta. Hän on taustaltaan näyttelijä, josta hän ammentaa näkemyksiä luovan yhteiskunnan rakentaiseksi. Hän on vieraileva profefssori School of Art and Design / Nottingham Trent Universityssa. Hän on toiminut Arts for the British Councilin johtajana, Creative Scotlandin luovana johtajana sekä Flowship Directorina NESTA:lla. Lisätietoa: www.venudhupa.com

Jyrki Kangas, ”Mr. Pori Jazz”, on yksi keskeisiä Pori Jazzin perustajia ja tapahtumatuotannon keulakuvia Suomessa. Hänen lempinimensä ”Mr. Pori Jazz” on myös tuoreen dokumentti-elokuvan nimi hänen ja Pori Jazzin yli 50 vuoden taipaleesta sekä Kankaan aikaansaannoksista kulttuurisektorilla. Hän on uudistanut käsitteen tapahtuma-tuotannosta luodessaan vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen sen aina uudestaan. Häntä voi ansaitusti kutsua myös verkostojohtamisen mestariksi, mikä on ollut yksi keskeinen Pori Jazzinkin menestystekijä. Hän on inspiroinut ja kannustanut ihmisiä ympärillään, ja rakentanut villejäkin unelmia todeksi.

 

Lisätietoja:

Silja Suntola, 050 439 0518,

 

Samassa tilassa on aamupäivällä innostajapuheenvuoroja ja työvälineitä nuorisotyön arkeen sisältävä Innostaja-akatemia. Varaamalla koko päivän kalenteristasi saat oivan paketin käytännön työkaluja ja strategista ajattelua.