Maailman parhaat luovat bisnesideat palkittiin Kööpenhaminassa

Media: 
|

Creative Business Cup kokosi kahden päivän ajaksi maailman parhaat luovat liikeideat, aloittelevat yrittäjät ja sijoittajat Kööpenhaminaan kisaamaan ja verkottumaan. Loppukilpailun kolmen kärkeen selvisivät tiukan semifinaalin kautta CellRobot Kiinasta, Genki Instruments Islannista ja Buildits Libanonista. Kilpailun pääsarjassa oli mukana yhteensä yli 100 liikeideaa, joukossa myös Mightifier Suomesta. Sen lisäksi Kelosound kilpaili Invio Experience Solution -sarjassa, jossa etsittiin uusia elämysteknologiaan liittyviä tuotteita.

Kiusaamista vähentävä sovellus ja metsänäänet ehdolla maailman parhaaksi luovaksi bisnesideaksi

Media: 
|

Creative Business Cup (CBC) kokoaa maailman parhaat luovien alojen bisnesideat loppukilpailuun, joka järjestetään 15.–16. marraskuuta Kööpenhaminassa. Kilpailuun osallistuu reilusti yli 60 ideaa ympäri maailman. Suomesta on tänä vuonna finaalissa mukana Mightifier-sovellus, joka on ideoitu koulukiusaamisen vähentämiseksi. Mightifier voitti Suomen CBC-karsinnan ja sai mahdollisuuden kilpailla maailman parhaan luovan liikeidean palkinnosta.

Kaipaatko tietoa? Tule luovan osaamisen hakuinfoihin!

Media: 
|

Onko sinulla luovan alan hankeidea, jolle kaipaat rahoitusta? Luovan osaamisen ESR-haku on käynnissä 30.11.2017 saakka.

Monialaisten hankkeiden toivotaan lisäävän luovan osaamisen hyödyntämistä kasvu- ja rakennemuutosaloilla toimivissa yrityksissä sekä liike-elämässä, oppilaitoksissa tai julkisella sektorilla. Näin parannetaan luovien alojen työntekijöiden mahdollisuuksia ansaita omalla työllään. Tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä taiteen ja kulttuurin alojen toimijoiden sekä kasvu- ja rakennemuutosalojen toimijoiden välillä.

VR-hypen musta aukko: missä sisällöt?

Media: 
Photo: Kimmo Brandt
|

Mihin virtuaalitodellisuutta voi käyttää? Kuka siitä voisi hyötyä? Korvaavatko VR-lasit pian televisiot, elokuvateatterit ja kännykät? Miksei näin ole vielä käynyt? Keskustelimme tutkija-taiteilija Synes Elischkan kanssa siitä, millaisia mahdollisuuksia VR-teknologia antaa, ja miten sitä voitaisiin hyödyntää nykyistä enemmän ja paremmin.

Maksutonta palvelumuotoilun koulutusta luoville aloille

Media: 
|

Haku maksuttomaan palvelumuotoilukoulutukseen on avautunut luovan alan toimijoille!

CityDrivers on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama projekti, jonka tavoitteena on parantaa luovan alan osaajien valmiuksia tarjota palvelumuotoiluun ja yhteiskehittämiseen perustuvia palveluja. Projekti järjestää maksutonta koulutusta, seminaareja sekä palvelumuotoilun menetelmiä soveltavia työpajoja pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Kaakkois-Suomessa syyskuun 2017 ja huhtikuun 2019 välisenä aikana.

Nuorisokulttuuri: osallistumista, oppimista ja demokratiaa yli rajojen

Media: 
Photo: Leena Ruotsalainen
|

Nuoruus on täynnä kokeiluja, ja aikuisuus tuo mukanaan vakiintumisen: näin elämänkulkua on perinteisesti ajateltu. Nykypäivän nuorten elämä on kuitenkin täynnä uudenlaisia epävarmuuksia: talouden taantuma, laaja työttömyys, ilmastonmuutos. Eikä tulevaisuus näytä heidän silmissään sen valoisammalta. NordMatch 2017 -konferenssin case juryn puheenjohtajan Leena Suurpää maalailee synkkää tulevaisuudenkuvaa – ja esittelee myös joukon ratkaisuja.

NordMatch 2017: Ilmoittautuminen on avattu!

Media: 
|

Together for Inclusion

Helsinki // 26.–27.10.2017

Yhdessä nuorten osallisuuden puolesta – rakennetaan yhteistyötä kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen välille!

Ilmoittautuminen NordMatch 2017 -konferenssiin on nyt käynnissä – ilmoittaudu täällä!

Inspiroidu uraauurtavista case-esityksistä!
Kehitä omia ideoitasi!
Paranna pitchaustaitojasi!

Luova hulluus saa kukkia CreMA-hakemuksessa – 10 uskomatonta bisnesideaa

Media: 
|

Luovien alojen yrittäjille tarkoitetun CreMA-pilottirahoituksen haku on käynnissä 30.9.2017 saakka. Vuodesta 2012 jaettua tukea on myönnetty ja käytetty innovatiivisten ja välillä aika hurjienkin tuote- ja palveluideoiden kehittämiseen. Pyysimme Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen (AVEK) Milla Moilasta kaivamaan arkistoistaan esimerkkejä kiinnostavista hankkeista.

Sivut